Week van de Diëtist 2024 - Maag- en darmgezondheid

In 2024 focussen we ons tijdens de Week van de Diëtist (18-24 maart 2024) op maag- en darmgezondheid. Een week lang brengen we de diëtist onder de aandacht en zetten we onszelf in de kijker als hét aanspreekpunt op vlak van gezonde voeding en een goede levensstijl!

De Week van de Diëtist, waarom?

Tijdens de Week van de Diëtist, 18 - 24 maart 2024, zetten we elk jaar bij het grote publiek de veelzijdigheid van ons beroep in de kijker. Dit doen we door te focussen op een bepaald thema en in 2024 kiezen we voor MAAG- EN DARMGEZONDHEID.

 • We delen onze kennis, leggen de nadruk op een persoonlijke begeleiding en vertalen wetenschappelijke, evidence-based richtlijnen naar de burger via consultaties, workshops, voordrachten, ... 
 • Bovendien is de diëtist actief in diverse settings: het ziekenhuis, het bedrijf, de school, de privépraktijk, de groepspraktijk, verenigingen, ... 
 • We luisteren en geven advies op maat aan kinderen, ouderen, sporters, mensen met een aandoening, ... kortom aan iedereen!

 

Houd deze pagina in het oog om de laatste updates te volgen!

Poster Week van de Diëtist - maag- en darmgezondheid

Twee handen op jouw buik

Onze poster uitgelegd:

 • Twee handen op jouw buik, samen werken we aan jouw maag- en darmgezondheid: Als patiënt sta je er niet alleen voor. Samen met jou pakken we je maag- en darmklachten aan. We werken, samen met jou, een persoonlijke voedingsstrategie uit die aansluit op jouw noden. Daarnaast delen we preventief kennis rond optimale darm- en maaggezondheid.
 • Achtergrond-icoontjes wijzen op multidisciplinaire aanpak: Een optimaal spijsverteringssysteem omvat meer dan alleen gezonde voeding. Een multidisciplinaire aanpak is dan ook cruciaal. We zetten graag volgende aspecten die bijdragen aan de maag- en darmgezondheid in de kijker: voeding, slaap, immuniteit, mentale gezondheid, beweging, medicatie en microbioom, ...
 • Vijf vingers aan een hand, vijf basistips om een goede maag- en darmgezondheid te ondersteunen:
  • Eet voldoende vezels en drink dagelijks 1,5-2l 
  • Beweeg regelmatig doorheen de dag
  • Neem de tijd om rustig te eten en goed te kauwen
  • Ga bij elke aandrang naar het  toilet
  • Bouw een goede maaltijdstructuur op en overeet jezelf niet

Wij maken je warm voor onze Week van de Diëtist

Sta jij te popelen om de Week van de Diëtist 2024 aan te vatten? Wil je je kennis bijschaven, de laatste updates krijgen rond maag- en darmgezondheid? Of zoek je inspiratie voor jouw actie tijdens de Week van de Diëtist? Volg dan onze tweedelige masterclass maag- en darmgezondheid.

Op 27 en 29 februari nemen we je mee in de wereld van de maag- en darmen. Onderwerpen zoals prikkelbare darmen, darm-breinconnectie, zwangerschapsmisselijkheid, het microbioom, ... komen uitgebreid aan bod. Zoek je een antwoord op hoe maag- en darmkwaaltjes aangepakt kunnen worden en hoe je feiten van fabels kunt onderscheiden? Dan is deze tweedelige masterclass iets voor jou. In totaal brengen we je 8u30 aan superinteressante materie. Lukt live aanwezig zijn niet? Dan kun je ook uitgesteld kijken!

Tweedelige masterclass in het teken van de Week van de Diëtist

Deze Week van de Diëtist is mogelijk dankzij:

Sponsors WvdD

Login of word lid

En krijg toegang tot de volledige inhoud van deze pagina.