Inbegrepen in het lidmaatschap

Cebam Digital Library for Health

Gratis toegang tot Cebam Digital Library for Health  (CDLH) voor alle leden! Als lid van de VBVD heb je altijd toegang tot EB-bronnen en -richtlijnen via ons groepslidmaatschap.

CDLH logo

Brochures en dieetlijsten

Ons kenniscentrum is een grote bron van informatie. Je vindt er materialen voor jouw praktijk terug over een heel aantal onderwerpen.

lidmaatschap

Tijdschrift 'Voeding en Diëtetiek'

Om de twee maanden ontvang je ons tijdschrift, eerdere nummers vind je terug op onze website. 

TS 2024/03

Nederlands Tijdschrift 'Voeding en Visie'

Twee keer per jaar ontvang je ook het Nederlandse Tijdschrift 'Voeding en Visie' van Academic Journals, de Nederlandse licentiehouder voor de vertaling, publicatie en distributie van geselecteerde artikelen uit Clinical Nutrition, het officiële tijdschrift van ESPEN (European Society for Clinical Nutrition and Metabolism).

voeding en visie

Raamsticker erkende diëtist VBVD

Je ontvangt een raamsticker VBVD-lidmaatschap voor het lopende jaar.

sticker

Ongelimiteerde toegang VBVD website

Je hebt onbeperkte toegang tot de VBVD website, met up-do-date en praktische info over regelgeving, wetenschappelijke artikels, praktische tools, het online tijdschrift, een online agenda, vacatures en nog zoveel meer. Daarnaast heb je uiteraard ook de gelegenheid om je eigen praktijkadres(sen) en specialisaties zichtbaar(der) te maken voor bezoekers en zorgvragers

lidmaatschap

Up-to-date nieuws

Je wordt via de 2-wekelijkse nieuwsbrief, de website, de facebookpagina, Instagram en het tijdschrift als eerste op de hoogte gehouden van belangrijke (inter)nationale nieuwsberichten over je beroep, de zorg en de VBVD.

NB

Deelname “Week van de Diëtist”

Je kan deelnemen aan de “Week van de Diëtist” waarin we jaarlijks onze expertise extra in de kijker zetten via een nationale campagne en diverse lokale initiatieven.

ts 2024/01

Netwerken

In een commissie, provinciale afdeling of de redactie van het tijdschrift kan je - volgens je persoonlijke specialisatie en interesse - netwerken met collega-diëtisten (en andere zorgverleners en zorgorganisaties, belangenorganisaties of overheidsinstellingen) en je kennis up -to-date houden. Vele diëtisten specialiseren zich in een bepaald thema en richten werkgroepen op rond hun specialisaties. Op die manier willen ze de kennis over hun thema delen met diëtisten in andere werkvelden. Bovendien kan elke commissie en provinciale afdeling op de eigen webpagina doelen, realisaties en evenementen vermelden. Als commissielid kan je meewerken aan projecten enz, met terugbetaling van je verplaatsingskosten en extra korting op VBVD events.

lidmaatschap

Beroep in de kijker

Je kan het beroep vertegenwoordigen op beurzen en symposia, de VBVD vertegenwoordigen in de media (TV en pers) of tijdens de Week van de Diëtist of mee lobbyen bij de overheid, andere zorgberoepen of mutualiteiten en zo vol zelfvertrouwen en samen onze doelen realiseren.

persbericht VBVD

Voedingscompendiums

VBVD beschikt  over 2 compendiums met voedingsaanbevelingen en 2 flyers: “Wat doet de diëtist?” en “Wat kan de diëtist-diabeteseducator voor jou betekenen?” die te koop worden aangeboden. Contacteer hiervoor info@vbvd.be. Of print ze op de pagina "Dieetbrochures en Good Practices" gratis af. Sinds januari 2020 worden hier heel wat dieetlijsten en brochures ter beschikking gesteld voor onze leden. De brochures worden verwezenlijkt door de VBVD, haar commissies en externe partners.

lidmaatschap

Hulp voor starters

VBVD organiseert ieder jaar een webinarreeks voor startende zelfstandige diëtisten. Je krijgt er alle noodzakelijke informatie én interessante tips en tricks over de opstart van je praktijk. Na afloop van de webinarreeks ontvang je een praktische startersgids die jaarlijks geüpdatet wordt. 

opstartende zelfstandige

GDPR gids voor de diëtist

We realiseerden samen met Unizo ook de GDPR gids voor de diëtisten. 

lidmaatschap

Brochures en informatie diabetes

Sinds maart 2023 is er een nieuw overzicht rond Diabetes technologie. Bekijk deze nieuwe gids via deze link. Dankzij de commissie diabeteseducatoren VBVD kunnen leden gratis allerlei interessante documenten raadplegen die belangrijk zijn voor de behandeling van diabetes type 2. Een bron aan informatie en mooie presentaties. Neem snel een kijkje op onze website.

lidmaatschap

Infomaterialen Diabetes Liga

Diabetes Liga heeft een uitgebreid aanbod aan brochures, folders, flyers en affiches beschikbaar. Neem een kijkje op de website om al deze materialen te raadplegen of te bestellen. Alle materialen kunnen aangevraagd worden via liga@diabetes.be.

diabetes liga logo