Ledenvoordeel: weegschalen SECA

Door de samenwerking met heel wat partners kan VBVD haar leden heel wat voordelen en kortingen bieden. SECA heeft voor VBVD-leden 2 totaal pakketten samengesteld met een mooie korting. Enkel als je ingelogd bent op de website kan je hieronder alle details ontdekken.

Van Nutrilink ontvang je speciale voorwaarden bij de aanschaf van een SECA mbca  (body composition analyzer) of weegschaal. Er zijn 2 totaal pakketten samengesteld met een mooie korting. Nutrilink geeft je graag een (online) demonstratie. Het leasen van een mbca behoort ook tot de mogelijkheden, zodat je al vanaf 55 euro per maand het apparaat kan gebruiken en het aan het einde van de looptijd ook van jou is. Mail naar info@nutrilink.eu voor meer informatie en de voorwaarden.

Wat kan Seca voor jou betekenen?
Seca is al 180 jaar een familiebedrijf uit Duitsland. Ze hebben de weg geëffend voor meten en wegen, waardoor ze de wereldwijde marktleider in dit vak zijn. Er zijn weegschalen, meetlinten, lengtemeters en bio elektrische impedantie toestellen. Kwaliteit en precisie zijn belangrijke waarden voor Seca. Dit is dan ook de reden waarom Nutrilink de Seca instrumenten distribueren. Als je voor Seca kiest, dan is dat iets voor lange duur.

Wat kan Nutrilink voor jou betekenen?
Nutrilink is de distributeur van Seca in België. 
Nutrilink geeft jou uitleg en helpt bij het maken van een juiste keuze voor jouw praktijk. Ook kennisoverdracht behoort hierbij. Er zijn zelfstudies, demonstraties en supportdesk.
Op de website (www.nutrilink.eu) kan je de verschillende materialen bekijken. Mail ook gerust bij vragen: info@nutrilink.eu 

In het assortiment:
Weegschalen
Er zijn consumentenweegschalen en professionele weegschalen.  Voor de diëtistenpraktijk is een weegschaal met ijkklasse III vereist. Deze zijn er in verschillende uitvoeringen, zoals op een statief, met een los display of een gewone opstapweegschaal. Het bia toestel 555 heeft naast een bio elektrische impedantie ook een weegfunctie. Er zijn ook babyweegschalen en weegschalen waar je met een rolstoel op kan.

Meetinstrumenten
Er zijn meetlinten voor het meten van de middelomtrek en verschillende soorten lengtemeters.

MBCA’s (bio electrische impedantie)
Er is een mobiel toestel (525) en 1 staande toestel (555).

https://youtu.be/_F3bnJRHRA0

Grootste meerwaarde van de mbca’s is de betrouwbaarheid. Veel apparaten maken gebruik van schattingen en aannames en dit kan zorgen voor verkeerde waarden. Seca heeft een heel goede validatie. De spiermassa heeft een nauwkeurigheid van 97% in vergelijking met de MRI van het hele lichaam, vetmassa heeft een nauwkeurigheid van 98% in vergelijking met het 4C model en totaal lichaamswater heeft een nauwkeurigheid van 98% met deuteriumverdunning.
De validatiestudies zijn onder andere op volledige en transparante wijze gepubliceerd in het European Journal of Clinical Nutrition. De mbca is ook gevalideerd voor personen die aan obesitas lijden (vanaf een BMI van 30 kg/m2) en er wordt rekening gehouden met etniciteit.

Wil je wat meer informatie over bio impedantie, de nauwkeurigheid en de gouden standaarden, bekijk dan de (gratis) zelfstudie op de website: https://www.nutrilink.eu/courses/meten-is-weten-deel-1-wat-is-bio-impeda...

De aanschaf van een toestel begint vaak met de keuze of je één praktijklocatie hebt of meerdere. Bij een vaste praktijklocatie heb je de mogelijkheid om een staand toestel aan te schaffen. Met een staand toestel kan je sneller meten en is aangenamer voor de patiënt. Het mobiele toestel is geschikt om mee op pad te nemen, dus die is van toepassing als je meerdere praktijklocaties hebt.

Het toestel is een investering in je praktijk. Het eerste jaar (jaren) zal je het afbetalen, maar daarna kan je er een winst uit halen.  Zeker als je een meerprijs vraagt op je consultatie, wat heel normaal is bij het gebruik van medische apparatuur.

De meerwaarde voor je praktijk is dat je professionaliteit uitstraalt.  Afhankelijk van de aandoening kan je een betere dietistische diagnose en voedingsadvies maken en de behandeling correct opvolgen.

De Seca mBCA 525, mobiel toestel

 • Compact, makkelijk mee te nemen.
 • We meten met de 525 Liggend  met electroden op handen en voeten.
 • Multi frequentie, maar liefst op 9 frequenties.
 • De ruwe waarden worden berekend en zijn zichtbaar in de software.
 • Touch en kleurenscherm.
 • We maken gebruik van een meetmat, die je over de benen van de patient legt. Voordeel is dat de patiënt op deze manier goed kan liggen met de benen iets uit elkaar. De meetmat wordt via wifi automatisch verbonden met het apparaat. De gekleurde lampjes gevevn aan of de electroden goed plakken.
 • Je kan de resultaten bekijken op het apparaat. Met behulp van het touchscreen doorloop je de verschillende schermen met waarden en grafieken. Er kunnen tot 100.000 metingen opgeslagen worden in het toestel.
 • De resultaten kan je ook op je pc bekijken en er een pdf van maken voor je patiënt of de behandelende arts. 
 • Uiteraard kan je ook de trend van de resultaten steeds bekijken.
   

Pakket prijs met korting*: 3990 euro. Dit is inclusief de tas, groepstraining, lengtemeter (seca 213), weegschaal (seca 813) en verzending. Als lid van de VBVD ontvang je een vervoerstas ter waarde van 129 euro. Het is mogelijk om het toestel te leasen voor een periode van 3 of 5 jaar. Daarna is het toestel dan van jou.  De electroden kosten 12,85 euro per 100 stuks.

De Seca mBCA 555 Staand toestel

 • De Seca mBCA 555 is voorzien van een compact touchscreen. 
 • Kan (indien gewenst) worden uitgebreid met een ultrasound lengtemeter.
 • De Seca mBCA is gecertificeerd als medisch hulpmiddel (Klasse III). 
 • Is hygiënisch te reinigen.
 • Het formaat is zo gemaakt dat de patiënt staat in de juiste meethouding.
 • De voetpositie wordt weergegeven.
 • De meting gaat snel.
 • Multi frequentie.
 • De resultaten worden via wifi verzonden naar de Cloud. Jij kan op elke pc of mobiel toestel de resultaten bekijken.
 • De software heeft de mogelijkheid om zelf rapporten en overzichten met waarden op te stellen en door te sturen naar de patiënt.

Pakket prijs met korting*: 9990 euro inclusief lengtemeter of 9490 euro exclusief lengtemeter. De cloud software kost 49 euro per maand. In het pakket is een groepstraining en verzending inbegrepen. Het is mogelijk om het toestel te leasen voor een periode van 3 of 5 jaar. Daarna is het toestel dan van jou.

Demo en informatie:
Nutrilink bied je graag een demonstratie aan van de toestellen met de software. Mail dan naar info@nutrilink.eu 
Wil je het graag een keer uittesten? Dan ben je ook welkom in het testcentrum te Hoogstraten. Mail ook dan naar info@nutrilink.eu 

*prijswijzigingen voorbehouden