Terug

EBD- stap 5: Evalueren

Evalueren is de vijfde stap binnen evidence-based handelen en dit doe je aan de hand van SMART vooropgestelde indicatoren. Evalueren heeft als doel om na te gaan of je de verwachte doelen behaald hebt. Dit kan gaan om behandeldoelen bij een patiënt, verwachte doelen bij het geven van een workshop, bij een project als ook je eigen handelen in het EBP-proces van opzoeken tot implementeren. 

Belangrijke bronnen:

  • Berghmans P. en Vanhauwaert E. Stap 5: evalueren. Hoofdstuk 10 in: Evidence-based diëtetiek. Principes en werkwijze. Bohn, Stafleu, van Loghum. 2024.
  • KCE: https://kce.fgov.be (ga naar publicaties ‘het gebruik van patiëntuitkomsten- en ervaringen’: https://www.kce.fgov.be/nl/publicaties/alle-rapporten/het-gebruik-van-patientuitkomsten-en-ervaringen-promsprems-voor-klinische-en-beleidsdoeleinden
  • BDA. The model and process for nutrition and dietetic care process. Birgmingham. 2021.
  • Eatright. Snapshot NCP Step 4: nutrition monitoring and evaluation. Chicago: Academy of Nutrition and Dietetics. 2020.