Publicaties

Hier vindt u publicaties terug uit activiteiten die door de VBVD georganiseerd werden.

Insecten op je bord, hoe veilig is dit?

Om de wereldwijde voedselvoorziening te kunnen garanderen worden er alternatieve en duurzame eiwitbronnen ontwikkeld op basis van insecten, koolzaad of algen

Lees het volledige artikel: Insecten op je bord, hoe veilig is dit?

Ga verder

‘ENDietS Student Day’

Samenvatting van de ‘ENDietS Student Day’ op het International Congress of Dietetics (ICD) te Granada in 2016 en een uitnodiging voor het EFAD-congres (28 – 30.09.2017) te Rotterdam.

De toekomst is nu. Zorg dat je er deel van uitmaakt!

Ga verder

Week van de diëtist in HLN, HN, GVA,...

Bravo aan de diëtisten van Nutripraktijk in Hoogstraten en aan de 12 scholen

Ga verder

Radio 2 In Hoogstraten Week van de Diëtist

Een schitterende activiteit van Nutripraktijk in 12 scholen trok de aandacht van HLN, GVA, HN en Radio 2. 

 

Ga verder

De diëtist in het Journaal van VTM 20 maart 17

Ga verder

Week van de Diëtist in Kerk en Leven

Hocus pocus, drie kilo minder. Abracadabra, vier kilo erbij

Van 20 tot 26 maart promoot de Week van de Diëtist Buitenaards lekker gezond eten, vooral voor kinderen. Dat betekent echter niet dat gezonde voeding kinderspel is. Nog steeds laten velen zich verleiden door tijdelijke diëten die hen in geen tijd enkele kilo’s gewichtsverlies beloven, nog steeds komen die kilo’s telkens even snel terug. „Onze voedselgeletterdheid kan veel beter.”

Lees het hele artikel in de pdf in bijlage 

Ga verder

Overzicht vermelding WvdD 2017

Week van de diëtist

Op de Facebookpagina behalen we recordcijfers. Staat jouw activiteit op de Facebookpagina van de Week van de Diëtist? Ga daarvoor naar je eigen FB pagina en schrijf in je tekst @Week van de Diëtist. Veel succes!!
Het aantal vermeldingen op websites, nieuwsbrieven is vandaag al een succes en we zijn nog maar net begonnen. Ik heb een voorlopig overzicht gemaakt (zie pdf.)  Blijf je acties delen op je FB, Website, Twitter, Instagram,...en met de lokale pers. 

Ga verder

Persbericht Week van de Diëtist, tips en interessante links

Persbericht van 16 maart 2017 

Week van de Diëtist:  Gezond eten is buitenaards lekker

Nossegem, 15 maart 2017-. De Vlaamse beroepsverenigingen van diëtisten, VBVD, organiseert naar jaarlijkse traditie de Week Van De Diëtist van 20 – 26 maart 2017. Thema is: Buitenaards lekker gezond eten. De doelgroep: kinderen en hun omgeving.

Ga verder

Op consultatie bij de diëtist Visie CM 24 feb 17

Je moet je leven niet omgooien om gezonder te leven. 

Een mooi interview met Kris Gillis in Visie CM. Lees meer op https://issuu.com/cm-ledenbladen/docs/vs04_24.02.2017/1?ff=true&e=3074407/44769696

 

Ga verder

De rol van de diëtist bij de diagnose en het beheren van een voedselallergie 

Vertaling door An De Busser

J Acad Nutr Diet 2016;116:1621-1631

Naar schatting lijden meer dan 15 miljoen Amerikanen en meer dan 300 miljoen personen wereldwijd aan een voedselallergie. Met voedselallergie bedoelt men in deze paper enkel de igE-gemedieerde voedselallergie.  Er zijn allergische reacties op meer dan 170 verschillende voedingsmiddelen bekend. Maar meer dan 90% van de betrokken allergenen zijn melk, ei, pinda, noten, soja, tarwe, vis en schaaldieren. Lees meer
 

Ga verder

Interview met Kris Gillis voor UNIZO

Ga verder

Voedingsaanbevelingen bij ouderen met diabetes

Voedingsaanbevelingen_bij_ouderen_met_diabetes.pdfPublicatie te bestellen via info@vbvd.be. Leden krijgen een extra korting van 50%!

Ga verder

Europese wetgeving etikettering

Europese wetgeving etikettering - aanvulling op artikel van Ann Vandenhoucke.

Ga verder

Tandvriendelijk voedingsadvies

Uitwerking i.s.m. VIGeZ, LOGO en de tandartsfederatie. Initiatief ondersteund door de Vlaamse Overheid.

Ga verder

Belgen consumeren niet teveel zoetstoffen

Publireportage: Belgen consumeren niet teveel zoetstoffen

Ga verder

Sportdranken bevatten altijd veel suiker

Publireportage: sportdranken bevatten altijd veel suiker

Ga verder

Voedings- en dieetkunde bij KHK

Gazet van Antwerpen - Voedings- en dieetkunde bij KHK in Geel. "Koken met insecten is de toekomst"

Ga verder

Wat als je te mager wordt?

Gezond thuis - driemaandelijks tijdschrift Wit Gele Kruis: Wat als je te mager wordt? Noortje Segers, diëtiste Wit-Gele Kruis Antwerpen.

Ga verder

Interview met Marijke Meeusen en Nena Van Hemelryck

Senior Update Magazine - driemaandelijks vakblad voor het management en beleid van woonzorgcentra, serviceflats en thuiszorg. Interview met Marijke Meeusen en Nena Van Hemelryck. 

Ga verder

Diëtisten in de weer tegen ondervoeding

Nutrinews - driemaandelijks tijdschrift NICE: Diëtisten in de weer tegen ondervoeding. VDiTO, een initiatief van en voor diëtisten.

Ga verder

Woonzorgcentra gebaat met voedingsteam

Actual Care - maandelijks tijdschrift: Woonzorgcentra gebaat met voedingsteam. Interview met Rose De Donder.

Ga verder