Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Partners

Hieronder lees je bij welke organisaties de VBVD is aangesloten en met welke partners en sponsors de VBVD nauw samenwerkt.

De VBVD is aangesloten bij

                                                                                                                                                                                                                                             Federatie Vrije Beroepen

Structurele partners

De hieronder vermelde partners hebben nauwe samenwerkingsverbanden met de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten. Onder andere door afvaardiging in stuurgroepen van voeding gerelateerde projecten en adviesraden.

 

PIT actief
PIT Actief werkt nauw samen met de NVD, VBVD en de netwerken om de competenties van de diëtist verder te versterken. De scholingen bieden maatwerk met differentiatie naar expertise, werkveld en ervaringsniveau. Leden van de VBVD ontvangen korting bij inschrijving.

 

Gouden en zilveren sponsors van de VBVD

De werking van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten wordt naast een ledenbijdrage mogelijk gemaakt door onderstaande sponsors.
Door hen de mogelijkheid te geven om zichzelf en hun producten rechtstreeks aan de diëtist voor te stellen, is de VBVD in staat een tijdschrift uit te geven en studiedagen te organiseren.

Een belangrijke afspraak tussen de VBVD en alle sponsors is dat de vereniging ten alle tijden haar onafhankelijkheid bewaart. Uiteraard zijn onze sponsors in de eerste plaats bedrijven die interesse hebben in de diëtist, dus bedrijven die te maken hebben met voeding: voeding voor medische doeleinden als orale bijvoeding maar ook alledaagse voeding. De diëtist geeft niet enkel voedingsadvies in geval van ziekte maar behandelt ook preventief in het kader van prediabetes of overgewicht.

Kennis over nieuwe diensten, nieuwe voedingsmiddelen of vernieuwde samenstellingen van voedingsmiddelen is noodzakelijk om correct advies te verlenen.

De diëtist stelt in overleg met de zorgvrager een evenwichtig voedingspatroon samen, gebaseerd op de huidige wetenschappelijke inzichten.